Meer om te overwegen - Airco

Advies bij het nemen van de juiste beslissing: welk type airco past het beste bij mij?

Afhankelijk van het voertuig waarin u rijdt kiest u de juiste airco.

Het spijt ons te moeten zeggen dat er geen standaard formule is om te bepalen welke airco in uw caravan of camper past. Gebouwen van dezelfde afmetingen en voertuigen van dezelfde lengtes kunnen totaal verschillende thermische eigenschappen hebben.

Hun isolatie, het aantal ramen en de afmetingen van de ramen bepalen hoeveel warmte er binnenkomt. Een goed geïsoleerde caravan met kleine ramen heeft minder koelvermogen nodig dan een voertuig met slechte isolatie en grote ramen.

Grootte van het voertuig

De lengte van het voertuig is een goede gids om de geschikte airconditioning te selecteren. Voordat je beslist, neem eerst eens een goede kijk in het interieur van uw camper of caravan. Hoe zijn de kamers gebouwd en waar wilt u de airco plaatsen? Wilt u uw voertuig gedeeltelijk of helemaal van airconditioning voorzien? Hoe groot is de kamer die u gekoeld wilt hebben?

Type voertuig

a. Semi integraal voertuig / b. Full integraal voertuig / c. Alkoof / d. Caravan

Caravans of campers met grote ramen hebben hogere eisen nodig om de airconditioning goed te laten presteren. Het aantal ramen en de afmetingen van de ramen zijn afhankelijk van het soort voertuig dat u heeft. Een semi integrale camper met medium grote ramen is een kleine uitdaging voor de airconditioner. En de uitdaging wordt nog groter bij een full geïntegreerd voertuig met grote en mooie panorama ramen. Alkoofs bieden het voordeel dat de voorruit wordt overschaduwd door een overhangende constructie waardoor het minder snel warm zal worden.

Caravans met hun relatieve kleine ramen zijn ook niet zo’n groot probleem.

Dometic Benelux B.V 
Ecustraat 3 4879 NP  Etten-Leur | Tel. +31 76 50 29 000 |  info@dometic.nl
www.dometic.nl | www.my-caravanning.nl